Hänt i bilder

Studentdagen 8 juni 2020

Föräldraföreningen deltog med dekorationer, bild och musik samt närvaro på plats under studentdagen den 8 juni 2020.

Jullunch 20 december 2019


VRGs personal tackades med jullunch på Mondrad’s – GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Nobelfirande 10 december 2019

Föräldraföreningen stöttade skolan under Nobelfirandet i december 2019.

VRG Djursholm FF Årsmöte 2019

VRG Djursholm Föräldraförening höll Årsmöte 17 september 2019. Information som distribuerades i samband med mötet såsom kallelse med dagordning, verksamhetsberättelse, årsbokslut, samt revisionsberättelse hittar du i menyn under ”Möten”.

Studentfrukost

VRG FF serverade frukost för årskurs 3 innan studentavslutningen, måndagen 11 juni 2019


Studentbal 2019 – Operaterassen

3 juni samlades studenter och lärare för en helt underbar kväll på Operaterassen. Ett gäng glada föräldrar ställde upp som föräldrastöd. En helt fantastisk kväll!


Students, parents, families at VRG Djursholm – DO NOT MISS THIS OPPORTUNITY!


Patrik Forsberg – Stiller Studios – Live action on VR – mixed reality

Patrik Forsberg – föreläsning för elever på VRG, måndag 1/4 2019. Patrik Forsberg har ett bolag som heter Stiller Studios, en världsledande filmstudio inom Live action on VR, mixed reality. Han har gått ifrån musiker på 80-talet till Guldäggvinnare inom både radio- och TV-reklam och har nu bestämt sig för att skapa ett nordiskt Pixar. Det handlar om teknik och driva eget bolag, men många kopplingar till musik och om att våga!

Kolla filmen i länken http://stillerstudios.com/


Hidayet Tercan – föreläsning 4 mars

Hidayet Tercan Sidea, född 12 december 1971 i Kurdistan, är en svensk entreprenör. Hon har varit affärsutvecklare på Åhlens och tidigare grundare och generalsekreterare för entreprenörsnätverket Transfer. Enligt tidningen Ny Teknik är hon en av Sveriges 50 viktigaste IT-personer. Hidayet höll en uppskattad föreläsning för elever på VRG den 4 mars.


Jullunch på Mondrad’s

VRGs personal tackades med jullunch på Mondrad’s – GOD JUL & GOTT NYTT ÅR


Nobelfirande 10 december


VRG Djursholm FF Årsmöte 2018

VRG Djursholm Föräldraförening höll Årsmöte 6 september 2018. Information som distribuerades i samband med mötet såsom kallelse med dagordning, verksamhetsberättelse, årsbokslut, samt revisionsberättelse hittar du i menyn under ”Möten”.


Valdebatt med ungdomspartierna 28 augusti

Föräldraföreningen var med och arrangerade en riktigt bra valdebatt med ungdomspartierna där frågor som rörde integration, klimat, brott och straff debatterades. Journalisten Andreas Utterström agerade skicklig moderator och Johanna Gavefalk från föräldraföreningen ansvarade för mentimeter-frågor. Eleverna var verkligen engagerade och bjöd på många applåder.


STUDENTFRUKOST 

Kaffe, te, mackor och juice bjöd föräldraföreningen alla studenter på den 11 juni – skön musik och en massa glada, förväntansfulla studenter! Varmt lycka till önskar vi alla studenter!

Studentbal 2018

Den 28/5 var föräldraföreningen tillsammans med ytterligare några föräldrar med som föräldrastöd under Studentbalen 2018. Det blev en fantastisk kväll på Operaterassen med härlig stämning, god mat och fullt fart på dansgolvet.


Dimitris Gioulekas, VD Knightec

Dimitris Gioulekas, VD Knightec, till VRG torsdagen 1 februari kl 15.00 (föreläsning för alla elever i aulan).

Dimitris startade Knightec, ett teknikkonsultbolag med över 500 anställda, tillsammans med kollegor 2003. Han utsågs till Årets VD vinnare 2014.

Dimitris nominerades till Årets mångfaldschef 2017Juryns motivering: ”Mångfald är ingen biggie för honom, det är det enda rationella sättet att bygga ett framgångsrikt bolag. Han är brutal mot dem som inte tar eget ansvar och inte ställer upp på gemensamma värderingar. Mångfaldsarbetet får inte bli syftet, det är ett medel för att leverera värde. Bygger från grunden genom engagemang och samarbete med samhället, och påverkar även utifrån.”
Dimitris talar om hur det är att bygga upp ett framgångsrikt företag och morgondagens kompetenser.


SUCCÉ – igen – med Andreas Carlsson

Fullt med studenter i aulan och massor med inspiration. Torsdagen 7/12 hade alla elever i åk 1 och 2 glädjen att få lyssna på Andreas Carlsson – inbjuden av Föräldraföreningen.  

Andreas Carlsson är en av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare och musikproducenter genom tiderna. Många känner igen honom som jurymedlem från TV-programmet Idol. Nu delade han återigen med sig av sina erfarenheter inom ämnena entreprenörskap, drivkrafter, lycka och vikten av att våga tro på sig själv. 10 % är TALANG – resten är hårt jobb. Andreas är en ”self made” framgångssaga, både inom musikens värld och som entreprenör. Född i Djursholm, uppvuxen i Tingsryd och via Stockholm senare bosatt i Los Angeles. Genom åren har han samlat på sig många spännande upplevelser och brinner för att inspirera andra människor. Vi togs med på en spännande resa med ledord som drivkraft, motivation, lycka och nytänk.


Studentlivet vadådå?

Torsdagen den 23/11 gästades skolan, genom föräldraföreningen, av högskole-studenternaCarl-Johan Herslow och Mattias Åberg. Inför en liten, men mycket intresserad grupp av studenter, gav de båda en inblick i hur livet på universitetet och högskolan i Sverige fungerar. Vad kan man förvänta sig? Hur handskas man med så många alternativ som finns idag? Vad innebär egentligen en examen från högskolan eller universitetet?

Om man missade denna inspirerande föreläsning finns deras bok att köpa på nätet. Beställ boken på Bokus. I augusti var Carl-Johan och Mattias också med på TV4. Läs gärna mer på deras Facebook-sida.


VRG Djursholm FF Årsmöte 2017

VRG Djursholm Föräldraförening höll Årsmöte 14 september 2017. Information som distribuerades i samband med mötet såsom kallelse med dagordning, verksamhetsberättelse, årsbokslut, samt revisionsberättelse hittar du i menyn under ”Möten”.


Föreläsning – om vilka faror våra barn utsetts för på nätet?

Lisa Hammarlund (förälder på VRG Djursholm) välkomnar föräldrar och elever på VRG Djursholm till en föreläsning om vilka faror våra barn utsätts för på nätet. Föreläsningen gör Lisa tillsammans med Sofia Wångsell och kriminolog Maria Dufva. Helt otvättat. Maria har under 10 år jobbat hos polisen för att hjälpa barn som utsatts för saker på nätet, men jobbar numera proaktivt med dessa frågor. Helst bör föräldrar och barn (alla åldrar är välkomna) komma tillsammans, för att sen kunna ta med dialogen hem till middagsbordet på ett naturligt sätt.

Alla är välkomna att anmäla sig – med eller utan barn.
Datum:    31 augusti 2017
Tid:          Mat och dryck serveras från 17:30. Föreläsningen startar 19:00. 
Plats:       Sigma, Valhallavägen 117G, Stockholm. 

Gnarley’s Burger serverar hamburgare med tillbehör. Anmäl ev. specialkost. Priset är 300 kr per vuxen med eller utan tonåring. I priset ingår Marias bok ”Mitt barn på nätet”. Inträdet går oavkortat går till Maria Dufva.

Anmälan: https://lnkd.in/e_kgjdw Övriga frågor: Kontakta Lisa Hammarlund 0736880858 eller Sofia Wångsell 0702-994219. Eventet är givetvis alkoholfritt. För mer info om Maria Dufva se www.mariadufva.se


Studentfrukost 12 juni

Förväntansfulla och finklädda studenter serverades frukost på studentdagen måndagen 12 juni. Det gjorde säkert att de orkade hela dagen innan studentavslutning, utspring och mottagningar…

VRG FF hade bullat upp med goda frallor, juice, kaffe och te. Uppskattat och mysigt!


Andreas Carlsson från idé till succé

Andreas Carlsson till VRG – Från idé till succé
Tisdag 13/12 kl 11.20 föreläste Andreas Carlsson i aulan för hela åk 2 och 3

Andreas Carlsson

Andreas Carlsson är en av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare och musikproducenter genom tiderna. Många känner nog igen honom som jurymedlem från TV-programmet Idol. I sin föreläsning delar han med sig av sina erfarenheter inom ämnena entreprenörskap, drivkrafter, lycka och vikten av att våga tro på sig själv. Andreas är en ”self made” framgångssaga, både inom musikens värld och som entreprenör. Han har alltid samlat på spännande upplevelser och brinner för att inspirera andra människor. Han tar med sin publik på en inspirerande och spännande resa med ledord som drivkraft, motivation, lycka och nytänk.

Andreas är ett svenskt musikunder vars karriär som låtskrivare satte fart 1996. Hela världen blev snabbt hans arbetsfält. Han har skrivit flera världshits och samarbetat med några av världens största musikartister. Idag har han sålt ca 150 miljoner album med artister som Bon Jovi, Britney Spears, Celine Dion, Katy Perry, Europé, Westlife, Paul Stanley och Backstreet Boys för att nämna några. Han har även parallellt skrivit tre böcker, där bästsäljaren ”Live to win” sålde i ca 100 000 exemplar. Han har tagit fram två klädkollektioner, drivit förlag och driver nu också en internatskola, som har inriktning på musik och produktion. Men för många blev Andreas Carlsson ett känt ansikte när han var jurymedlem i TV-programmet Idol på TV4.

”Från idé till succé” är Andreas Carlssons personliga och motiverande föreläsning för dig som vill förverkliga dina drömmar och göra dina idéer till en lönsam affär. Utifrån sina egna erfarenheter som multikreatör ger Andreas tips och råd på hur du lyckas som entreprenör, bygger ditt varumärke, marknadsför dig själv och säljer in din företagsidé och dig själv på ett framgångsrikt sätt.

Andreas Carlssons föreläsning är verkligen något för alla. Föredraget är i grunden en motivationsföreläsning som handlar om ambition, handlingskraft, vidga sina sinnen och om att våga tro på att man kommer att lyckas.

Läs mer: https://www.talarforum.se/andreas.carlsson)


VRG Djursholm FF Årsmöte 2016

VRG Djursholm Föräldraförening höll Årsmöte 22 september 2016. Information som distribuerades i samband med mötet såsom kallelse med dagordning, verksamhetsberättelse, årsbokslut, samt revisionsberättelse hittar du i menyn under ”Möten”.


Klarnas grundare Niklas Adalberth besökte VRG

Den 12 januari bjöd föräldraföreningen in it-entreprenören Niklas Adalberth till skolan. Med hjälp av eleven Daniel Sternegård som moderator höll Niklas en personlig och engagerande föreläsning om entreprenörskap och företagande för skolans andra- och tredjeringare.

Niklas är en av grundarna av Klarna, Europas ledande betalningsleverantör. Han berättade om hans egen karriär från en medelmåttig högstadieelev till framgångrik företagsledare. Niklas betonade hur viktigt han tycker det är att komma ut att arbeta, resa och göra och se annat innan man börjar på högskola.  Det är när man kommer ut i arbetslivet som man kan få nya affärsidéer. Det var via ett extrajobb som idén till Klarna föddes. Han beskrev hur det var att starta och driva företag med två kompisar, och hur man löste olika problem och konflikter.

Niklas gav många bra tips om vad man kan tänka på när man startar ett företag. Och hur enormt mycket arbete det krävs, 90 timmar i veckan och ingen semester under flera år för deras del. 

Eleverna var väldigt engagerade och ställde många bra frågor. Eftersom flera av dem var mitt uppe i arbetet med sina UF-företag så var Niklas råd och synpunkter väldigt uppskattade. 


VRG Djursholm FF Årsmöte 2015

VRG Djursholm Föräldraförening höll Årsmöte 24 september 2015. Information som distribuerades i samband med mötet såsom kallelse med dagordning, verksamhetsberättelse, årsbokslut, samt revisionsberättelse hittar du i menyn under ”Möten”.


Bli medlem snabbt med Swish

NYHET! Nu kan du använda Swish vid inbetalning. VRGD Föräldraförenings nummer är 123 652 72 95. Endast 400 kr för alla tre läsår! Kom ihåg att uppge elevens namn och klass i meddelande-rutan.


Studentfrukost serverades i HB 12/6!

Glada blivande studenter fick frukost i form av frallor, kaffe, te och juice serverat av Föräldraföreningen. Härliga och förväntansfulla studenter syntes överallt!

Föräldraföreningen önskar all elever, föräldrar och personal på VRGD en riktigt skön sommar och alla nyblivna studenter varmt lycka till i framtiden!


Fredrik Reinfeldt på VRG Djursholm

Den 14 april hälsade Föräldraföreningen före detta statsministern Fredrik Reinfeldt välkommen till VRG Djursholm. Fredrik höll en mycket uppskattad föreläsning och frågestund för eleverna. Det blev en hel del om framtiden, trender och utmaningar. Fredrik gav också sin syn på vad man borde fokusera på som ung människa idag. “Studera, men inte för att lära dig fakta utan lär dig att kunna anlysera information och se kopplingarna” var bland annat en av hans tankar.


Ambassadör Sundberg föreläste för elever 

Den 5/3 kunde vi hälsa Ulrika Sundberg, svenska ambassadören på Irland välkommen till VRG Djursholm. Ambassadör Sundberg delade många anekdoter från sin karriär på UD. Hon har bland annat varit stationerad i Frankrike, USA, Pakistan, Addis Abeba, Belgien och är nu alltså på Irland. Hon har arbetat inom flera områden inom utrikesdiplomati med specifikt fokus på mänskliga rättigheter. Under sin föreläsning gav ambassadör Sundberg utbildningstips, karriärråd, samt beskrev hur historiska händelser formar svensk utrikespolitik. Hon talade specifikt om EU:s roll i politikens Europa. Det blev också tid för många studentfrågor kring Sundbergs egen karriär och erfarenhet.


Jullunch på Villa Pauli – en tradition

Traditionell, välförtjänt & uppskattad jullunch för VRG:s personal bjöds det på den 19/12 – sista skoldagen innan jul.

God Jul önskar Föräldraföreningen alla elever, föräldrar och framför allt personal på VRG Djursholm


Föreläsning av äventyraren Oskar Kihlborg

Oskar Kihlborg

Den 16/12 kunde eleverna på VRG inspireras av Oskar Kihlborg som under 25 års tid arbetat som äventyrare, föreläsare och fotograf och med det senaste projektet Äventyrsakademin, även som social entreprenör. Oskar blev tillsammans med Mikael Reuterswärd de första svenskarna att nå toppen av världens högsta berg Mount Everest, 1990. Fler Himalayaexpeditioner följde och 1994 ledde han en expedition till Lhotse, 8,516m, världens fjärde högsta berg. Oskar blev förste Skandinav att nå toppen.


VRG Djursholm FF Årsmöte 2014

VRG Djursholm Föräldraförening höll Årsmöte den 17 september 2014. Information som distribuerades i samband med mötet såsom kallelse med dagordning, verksamhetsberättelse, årsbokslut, samt revisionsberättelse hittar du i menyn under ”Möten”.


Föräldraföreningen har fixat gosiga soffor – TACK till Englesson & Co

Varmt tack till Englesson & Company som så generöst skänkt sofforna – perfekta att mysa i!


Studentfrukost serverades i HB 9/6!

Glada blivande studenter fick frukost i form av frallor, kaffe, te och juice serverat av Föräldraföreningen. Väldigt roligt att se alla dessa fina elever! Detta var ett nytt initiativ från Föräldraföreningen, men att döma av alla uppskattande ”TACK” från eleverna så lär det bli en tradition. Säkert var det bra med extra energipåfyllnad innan fotografering och avslutningsprogram tog vid!

Vi önskar all elever, föräldrar och personal på VRG en riktigt härlig sommar och alla nyblivna studenter stort lycka till i framtiden!


Välbesökt föreläsning om SÖMN, STRESS, PSYKISK OHÄLSA och DROGER! 

Torsdagen den 27 mars anordnade Föräldraföreningen ett besök av Anders Berntsson, verksamhetschef på Danderyd Sjukhus. Många föräldrar och elever hade kommit och det blev en timme fullmatad med information. Anders betonade hur viktigt det är att vi pratar med varandra och att man ber om hjälp. Det finns mycket man kan komma till rätta med när det gäller stress och psykisk ohälsa. Många avstår från att ta kontakt med vården pga skamkänslor, men det är verkligen inget att skämmas över. Be om hjälp, prata med föräldrar, syskon och kompisar om hur du mår! Känner man någon som verkar må dåligt – ta varningssignaler på allvar! Ju förr man påbörjar behandling desto bättre!

Anders Berntsson, verksamhetschef på Danderyd Sjukhus

Bland annat berördes frågor som:

  • Kan man sova ikapp en missad nattsömn?
  • Vad händer i kropp och huvud när vi lider av sömnbrist?
  • Hur påverkas vi av stress?
  • Vad kan utlösa psykisk ohälsa hos gymnasieelever?
  • Vilka tidiga varningstecken finns?
  • Alkohol och sömn
  • Tonåringar och sömnbrist – konsekvenser

Leo Razzak – engagerande supertalang & inspiratör!

Årskurs 2 hade förmånen att lyssna till Leo Razzak under torsdagen den 20/2, anordnat av Föräldraföreningen. Under en timme, som gick i ett fantastiskt tempo, sprängfylld av humor, allvar, värdefulla råd och funderingar kring entreprenörskap, mångfald, integration, värderingar berättade Leo utifrån egen erfarenhet. Publiken var trollbunden och applåderna ville aldrig ta slut.  

Läs mer: www.leorazzak.com och www.banglabarn.com


Karismatisk Presentationsteknik – föreläsning för årskurs 2!

”Det är inte vad du säger, utan hur du säger det” som spelar roll för att hålla en bra presentation eller sälja in en god idé. Det var temat på den föreläsning som anordnades av Föräldraföreningen för årskurs 2 den 10/1. Camilla Levay från ”Affärskraft” och Johanna Gavefalk från Föräldraföreningen hade nöjet att besöka skolan och ”lära ut” Karismatisk Presentationsteknik. Allt i samband med elevernas arbete kring värderingar och gemenskap, ”How to improve VRG culture”. 


Jullunch för VRG Djursholms personal den 19 december

Återigen hade vi nöjet att bjuda skolans personal på ett mycket uppskattat Traditionellt julbord på Villa Pauli. Jullunchen är en trevlig tradition och ett sätt för alla elever och föräldrar att tacka för det utmärkta arbete som görs på skolan.


Skolrådsmöte den 12 december

Elevkåren, PEERS och klassrepresentanter, föräldrarföreningen, lärare och skolledningen träffades för att diskuterar viktiga skolfrågor.


Star for Life 19 oktober – en fantastisk konsertupplevelse!

Star for Life konsert

Föräldraföreningen ordnade välbehövligt mellanmål åt alla skönsjungande elever från VRS och VRG under lördagens bejublade konsert!

Hembakade kakor, saft, frukt gav extra energi!  STORT TACK till COOP Djursholm som skänkte 20 kg bananer – helt suveränt!


Insparksfesten 

Insparksfesten – ett informationsbrev från ”Festsällskapet vid VRG Djursholm”  skickades ut till alla föräldrar


VRG Djursholm FF Årsmöte 2013

VRG Djursholm Föräldraförening höll Årsmöte 19 september 2013. Information som distribuerades i samband med mötet såsom kallelse med dagordning, verksamhetsberättelse, årsbokslut, samt revisionsberättelse hittar du i menyn under ”Möten”.